Friday, October 28, 2016

"Perencider brood met walnoten en kaneel..."




"Perencider brood met walnoten en kaneel..."
 
Een heerlijk herfstrecept voor een stevig roggebroodje met knapperige korst.
heerlijk na een flinke herfstwandeling in het bos...
Enne... Drink er een lekker glaasje cider bij!

Ingrediënten:
750 gram speltmeel
250 gram roggebloem
3 zakjes verse gist
4 el rietsuiker
1 zakje vanille suiker
1 tl zeezout
1 tl kaneel
750 ml perencider
2 peren in partjes
100 gram walnoten

Aan de slag:
Begin met het fijnmalen van de walnoten. Doe de walnoten in een vijzel of foodprocessor en maal ze tot een fijn mengsel.
Doe het speltmeel en de roggebloem in een grote kom en voeg het walnoten mengsel toe. Roer de suiker, de kaneel en het zout door het meel en maak een kuiltje in het midden.
Strooi de gist in het kuiltje en giet hier de cider bij. Roer alles goed door met een houten lepel, totdat er een mooi samenhangend deeg ontstaat.

Bestrooi een werkvlak met wat bloem en stort het deeg hierop. Kneed het deeg nog 10 minuten door met de hand, totdat er een mooi samenhangend deeg ontstaat.

Doe het deeg terug in de kom en leg er een linnen lap overheen.
Laat het deeg ongeveer 4 uurtjes rijzen op kamertemperatuur.

Snijd de peer in partjes. Bekleed twee broodvormen of cakevormen met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en rol het uit tot een dikke lap. Vouw de buitenkanten naar binnen, draai het deeg een kwart en rol het dan op. Leg het brood met de naad naar beneden in de vorm. Duw de partjes peer boven in het brood.

Verwarm de oven voor op 250 C. Draai na tien minuten de temperatuur terug naar 200 C en zet het brood in de oven. Bak het brood in 40 minuten goudbruin en knapperig.

Serveer het brood in lekkere dikke plakken, met een flinke dot roomboter en een kop dampende thee.

Bon apetit!

Liefs,

Floorabella


"Table d'hote..."



"Table d'hote...":
Lekker genieten met vrienden en familie aan een lange tafel, 
van pure en ambachtelijke gerechten
vergezeld van een goed glas wijn?

Boek dan een gezellige avond bij 
table d'hote Floorabella...
Schuif aan voor een bord dampende huisgemaakte soep,
breek een lekker stuk ambachtelijk gebakken brood
met pure Spaanse olijfolie.
Geniet van een overheerlijke pasta, stoofpot
lekkere salade of huisgemaakte quiche.
Sluit de avond af met heerlijke ambachtelijke taartjes
of  een uitgebreide kaasplank met Floorabella's notenbrood!

Prijs vanaf 45,00 per persoon
incl wijntje per gang
Heb je trek gekregen?
Reserveer dan een avondje genieten 
via:
www.floorabella.com
floorabella@hotmail.com
06 52403966

Op aanvraag kom ik ook bij jou thuis koken...!



Monday, October 17, 2016

"Homemade teabags...."



"homemade teabags..."

Voor een heerlijke dampende kop
verse Jasmijn thee...

Sante!

Liefs,

Floorabella...


"Ovenverse broden..."


 "Ovenverse broden..."

Floorabella bakt brood
in eigen houtoven!
Stoere ambachtelijke broden,
met een knapperige korst.

Heerlijk bij een kaasplankje, kop dampende soep 
of rustieke salade...

Lekker met een flinke dot roomboter 
en grof gemalen zeezout!

"Noten rozijnenbrood met venkel en noten.."
Een heerlijk verrassend broodje, een sensatie voor bij een kaasplank en een goed glas rode wijn.
Boorde vol noten en rozijnen met een verrassende twist van venkel en anijs.
prijs: groot 9,95
         klein 5,00
 
 
"Honing tijm broodjes..."
Deze overheerlijke honing tijm broodjes, worden gebakken en geleverd 
in bakpapier, een plaatje opzich.
Heerlijk met een kopje huisgemaakte soep, bij de borrel, of als breekbrood bij de kaasplank.
prijs: 3,50 per stuk

"Ambachtelijk gebakken speltbroden...."
Deze mooie rustieke broden worden in de houtoven gebakken
en zijn gemaakt op basis van speltbloem...
Lekker op de zondag morgen, 
met een dikke laag roomboter en een mooie huisgemaakte jam,
maar ook heerlijk bij een maaltijd soep 
pasta of salade...
prijs: 5,00 per stuk


"Hartig rondbrood...":
Een overheerlijk, knapperig hartig rondbrood uit de houthoven. Lekker in punten bij de borrel, een ambachtelijk buffet, een knapperige salade, of een warme kop huisgemaakte soep!
Verkrijgbaar in verschillende varianten.
Serveer in punten, met een scheutje olijfolie, wat peper en zout
prijs:  groot 9,95
          klein 6,95

 

"Rustiek rondbrood met 4 soorten kaas....":
Perfect bij een kopje franse uiensoep, bij de borrel
of een koel glas witte wijn...
prijs: groot 9,95
         klein 6,95



                                                     "Floorabella's laagjesbrood...":
 Een lekker knapperig brood, opgebouwd uit verschillende lagen deeg,
met als verrassing... Een heerlijke vulling!
Prijs: groot 9,95
         klein 6,95


"Diverse ambachtelijk gebakken quiches....":
Heerlijk bij een kop soep, of in puntjes bij de salade,
Floorabella biedt u verschillende soorten quiches,
lekker bourgondisch met een vleugje Frankrijk
prijs 27,50

 Zin gekregen?
Bestel dan nu een ovenvers brood en quiche bij Floorabella,
via:

t 06 52403966
e floorabella@hotmail.com

Of download het bestelformulier op de site. Dit kunt u zenden naar Cortenbachstraat 12 in Gemert.
Op aanvraag kom ik ook broden bij u thuis bezorgen,
0,50euro p/km

Een brood als cadeautje verpakt? Dat kan..., voor 1,- euro extra zorg ik voor een mooie verpakking!

"Product fotografie voor de Rillettes Artisinale van Madame Pate..."




"Product fotografie voor de Rillettes Artisinale 
van Madame Pate..."

Een echte aanrader, deze Rillettes Artisinale van Madame Pate!
Extra leuk is, dat ik de productfotografie en styling van het etiket mocht fotograferen,
een hele eer!

@Madame Pate, chapeau!
"In Frankrijk koop je rillettes gewoon bij iedere markt, supermarkt en slager. 
In Nederland niet. 
Dat is best raar en zonde, want rillettes is een prachtig vleesproduct 
en óngelofelijk lekker! 

Madame Paté wil graag dat rillettes in Nederland op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is.
En dat mensen die rillettes nog niet kennen (arme zielen)
de kans krijgen het te proeven.
Welnu, afgelopen week is één stapje in de goede richting gezet. Rillettes van Madame Paté, ja die Internationaal met goud bekroonde(!),
is voortaan verkrijgbaar bij alle AH XL vestigingen.

Bon Appetit!

Wednesday, October 12, 2016

"zelf Appelcider maken..."




"zelf Appelcider maken:"
De herfst is in aantocht,
in de boomgaarden zijn de appeltjes niet aan te slepen
en als de wind toch guur om je oren waait,
wat is er dan leuker, om zelf aan de slag te gaan 
met je homemade appelcider!

Eet er een lekkere crepe bij met gezouten boter,
maar deze bitterzoete appelcider smaakt ook heerlijk bij een 
mooie Franse kaasplank...!

Ingrediënten:

10 kg appeltjes
5 zakjes cidergist
kaasdoek
5 schone glazen liter flessen met schroefdop
5 schone glazen liter flessen met beugeldop of kroonkurk
weckpot voor de giststarter
5 el rietsuiker


Aan de slag:


Haal appeltjes bij de appelboer, de markt of de groenteboer. Kies voor moesappels. Deze appels bevatten veel smaak en sap. Voor een goede vergisting van de cider, is het belangrijk dat je rijpe appels gebruikt. Om de rijpheid van de appels te bepalen, snijd je de appels door. Zijn de pitjes mooi donker? Dan zijn de appels rijp!

Snijd de appeltjes door de helft en verwijder de krozen. Doe de appeltjes die donker kleuren of rot zijn weg.
De schil mag om de appels blijven zitten, want die geeft lekker veel smaak af.
Doe de appels in een grote kom en pureer de appels. Je kunt de appels eventueel ook eerst raspen voor je ze pureert, om het pureren te vergemakkelijken.
Geen zin om te schillen? Kies dan voor 5 liter flessen troebel biologisch appelsap of perensap (dit sap hoef je niet meer te verhitten).

Leg een flink stuk kaasdoek in een kom en schep de puree hierop.
Laat het sap goed uitlekken en vang het sap op in de kom.

Doe het sap in een pan en verwarm het sap tot 80 C. Dit doe je om eventuele bacteriën te doden.
Zodra het sap de 80 C heeft bereikt zet je het vuur meteen uit.
Laat het sap nu weer afkoelen.

Doe giet 500 ml sap in de glazen weckpot en voeg het gist toe.
Roer alles goed door. De giststarter is nu klaar en heeft even de tijd nodig om actief te worden.
Zet de starter 1 dag weg op kamertemperatuur. De rest van het sap bewaar je in de koeling.

Meng dan de giststarter met het sap en vul de schone flessen met het sap tot ongeveer 5 cm onder de rand. Voeg 1 tl rietsuiker toe. Doe dan de schroefdop losjes op de fles, zodat het koolzuurgas dat vrij komt kan ontsnappen. Laat de flessen 2  tot 4 weken staan.

Doordat het gist de suiker opeet en omzet in alcohol en koolzuur, ontstaan er mooie belletjes in de fles. Het gist zal naar verloop van tijd naar de bodem van de fles zakken. Er is nu een mooie troebele appelcider ontstaan. Wil je de cider liever helder en bruisend? Schenk de cider dan door een doek in een nieuwe schone fles. Voeg eventueel nog een theelepel extra rietsuiker toe om nieuwe belletjes in de cider te creëren. Sluit deze flessen af met een beugeldop of kroonkurk die goed vast zit, om de belletjes in de cider niet te laten ontsnappen. Leg de cider dan nog zeker 2 maanden weg op kamertemperatuur om de belletjes in de fles te creëren.
Wil je liever een cider zonder bubbels? Laat de rietsuiker dan weg.

Zet de appelcider voor serveren lekker in de koelkast en serveer hem koud bij een Franse crepe met geitenkaas of een mooi kaasplateau.

Ook lekker: 
vervang 1 kilo appels door (kwee)peren, voor een meer intense en bittere smaak.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella