Friday, January 13, 2017

"No knead bread uit de houtoven"



"No knead bread uit de houtoven"

Inderdaad,
Dit is een overheerlijk knapperig broodje uit de houtoven,
waar voor je…. juist, niet hoeft te kneden.
Het enigste wat je nodig hebt is tijd en een gietijzeren pan….


Ingrediënten:
250 gram bloem
250 gram rogge
7 gram gist
1 tl zeezout
1 el suiker
250 ml handwarm water  
50 gram roomboter

Doe de bloem, rogge, suiker, gist en zeezout in een kom. Voeg langzaam het water toe en roer alles door met een houten spatel.
Zet het deeg weg, dek het af met een schone linnen lap en laat het een nachtje rusten op kamertemperatuur.

Zet de volgende dag een gietijzeren pan in de oven, doe er een flinke klont roomboter in en verwarm de oven voor op 250 C.
Zet de pan een half uurtje in de oven, totdat de pan gloeiend heet is.

Bestrooi een werkvlak met wat bloem en stort het deeg hierop. Vorm een mooi rond brood van het deeg. Als de pan gloeiend heet is,  haal je de pan uit de oven en vet je de randen goed in met de gesmolten roomboter.
Doe het deeg in de gloeiend hete pan en doe de deksel op de pan.
Draai de temperatuur terug naar 220C, of wacht tot de temperatuur in de houtoven is gezakt naar 220C en zet de pan met deksel in de oven.

Bak het brood in 30 minuten in de oven. Haal de deksel van de pan en bak het brood in 5 minuten goudbruin en knapperig.

Heerlijk in lekkere dikke plakken dik besmeerd met gezouten roomboter.

Bon Apetit!

Liefs,

Floorabella

No comments: